Kundcase

INP Förpackningar

Kampanj: Film, webb, grafik & strategi

Om kunden

INP Förpackningar är ett företag beläget i Ljungby, som producerar plastförpackningar inom livsmede, medicin och industri. Företaget är ett ansikte utåt för hållbara plastlösningar och är idag ett utav södra Sveriges ledande företag inom branschen.

Uppdrag

Vi fick i uppdrag att forma och producera en kampanj för INP med fokus på deras RPET produkter. Då RPET står för Recycled PET blev fokus i kampanjen att förmedla budskapet om att plast faktiskt kan göras mer hållbart än vad många tror. Första steget var att ta fram en symbol och grafiskt mané till kampanjen. Utifrån detta gjordes sedan film, hemside arbete och diverse annat material.

Kampanjfilm

I centrum av kampanjen står en film. Fokus i filmen var att visa upp processen som RPET produkterna genomgående med andra övertygande argument som visar på att plast går att göra hållbart. Förutom RPET delar visas även andra delar av företaget upp då kunden efterfrågade en film utöver kampanjen skulle presentera företaget som helhet.

Filmen gjordes i flera olika versioner, anpassade för olika kanaler.

Hemsida

Förutom filmen gjordes även hemsidan om för att understryka hur stor del hållbarhetsarbetet är hos INP Förpackningar. Landningssidan på hemsidan gjordes om och det skapades en helt enskilt sida för kampanjen.

Uppföljningsinlägg

Förutom att hemsidan uppdaterades i samband med att kampanjfilmen släpptes gjordes även diverse annat material. Materialet gjordes i form av uppföljningsinlägg för att understryka och stärka upp kampanjen. Inläggen lades upp på hemsidan som nyhetsbrev men även på sociala medier.

JOCR Media AB

Org.nr: 559297-5329

+46 73 64 25 986

kontakt@jocrmedia.se